Montag, 19. Dezember 2022

MÜSLÜMAN GENÇLER KAÇ YAŞINDA EVLENEBİLİRLER?

MÜSLÜMAN GENÇLER KAÇ YAŞINDA EVLENEBİLİRLER?

 

inançlılara ırzlarını korumalarını emreden ALLAHın adıyla

 

Türkiye'de bir kız çocuğunun 6 yaşında evlendirildiği iddiası üzerinden fırtınalar koparılmakta ve İslâmiyet'e ve kurumlarına saldırılar yapılmaktadır. Yani ortada çözüm bekleyen bir sorun var. Şimdi bunu çözmeye çalışalım.

Çözüm aracımız yani çözgecimiz; hak, adâlet ve namus'tur.

Hak neydi? "Yaratan'ın, yaratılışın ve yaratılmışların yasasına itaat"di.

Yaratan'ın yasası ve kitabı olan Kur'an'a bakıyoruz. Bu Kitapta evlilik yaşıyla ilgili bir sınır verilmemiş. Elçisi de bir sınır koymamış.

Bu durumda yaratılış'ın yasasına bakıyoruz: Bu yasada kızların 9 yaşından ve oğlanların da 12 yaşından itibaren cinselliklerinin başladığını görüyoruz. Bu gördüklerimiz de evliliğin, kızlarda 9 yaşından ve erkeklerde 12 yaşından itibaren başlayabileceğine işaret eder.

Peki, yaratılmışlar'dan olan insanların yasası ne der? Yaratılış'ın izin verdiği yaşlardan itibaren yapılacak çocuk evliliklerinde kötü sonuçlar meydana geliyorsa ve gelecekse ve bu kötü sonuçlar çoğunluktaysa, bu durumda insan yasaları, çocuk evliliklerine daha ileri bir yaş sınırı koyabilir. Fakat halk çoğunluğunun bunu kabul etmesi gerekir. Bunun için de halka sorulmalı: "Çocuğunuzun kaç yaşından itibaren evlenmesini istersiniz?: A 18, B 17, C 16, D 15, E 14, ve F daha aşağısı." Bu şıklardan hangisi daha çok oy aldıysa, o şık kanunlaştırılabilir.

Büyük şehirlerden alınacak cevap bellidir. Fakat Türkiye sadece büyük şehirlerden ibaret değildir. Türkiye'nin ilçeleri, köy ve kasabaları da vardır. Onların cevaplarını da görmek ve bilmek gerekir. Köy ve kasabalarla büyük şehirlerin şartlarının bir olmadığını da kabul etmeliyiz.

14 asır önce çocuk yaştakilerin evlendirilmiş olması bize örnek olamaz. Çünkü o zamanın şartlarıyla bizim zamanın şartları bir değildir. Biz bu zamanın ve ortamın şartlarına göre hareket etmek durumundayız. Adâlet de bunu gerektirir.

Sorunu adâlet üzerinden çözmeye çalışalım. Adâlet neydi? "Haklıya hakkını vermek"ti. Bu durumda eğer bir aile 9 yaşında olan kızının, başka bir ailenin 12 yaşındaki oğluyla evlenmesini isterse ve çocuklar da bu evliliği istiyorsa, onların hakkını ödemek gerekir. Kızlarda 9, erkeklerde de 12 yaşından aşağı olan evliliklere izin verilemez. Buna yaratılış yani fıtrat da izin vermez.

Ancak adâlet üzerinden çözüm yaparken şuna da dikkat etmeliyiz: Bir insan yalnız cinsellikten ibaret değildir. İnsanın bir de ruhsal ve fiziksel durumu vardır. Eğer çocuğun ruhsal ve fiziksel durumu bir evliliği kaldıracak durumda değilse, o evlilik engellenir.

Şimdi de sorunu namus üzerinden çözmeye çalışalım. Namus neydi? "Aile'yi korumak"tı. Bu koruma için ne yapılmalıydı? "Aileyi yıkan şiddet ve cinsel kötülüklere yanaşılmamalı." Cinsel kötülükler nedir? Zina, tecavüz, eşcinsellik ve ensest ilişki. Bu kötülüklere meşruiyet verilemez. Verildiği takdirde Aile yıkıma uğrar. Evlilik ise bu kötülükleri engeller. Ama evlilik doğru yaşta ve doğru cinslerle olursa yapıcı olur.

Kanun koyma hakkına sahip olanlar buradaki çözüme bakarak ve halk çoğunluğunun rızâsını alarak evlenme yaşının sınırı ile ilgili yeni bir yasa çıkarabilirler. Ancak bu yasa yapılırken Türkiyeli milletin çoğunluğunun "müslüman" olduğu gerçeği unutulmamalı ve onun inancına zıt kanunlar konulmamalıdır.

CHP'li, Kemalist, solcu ve ateist olanların Müslüman Millet üzerinde egemenlik kurma hakları yoktur. Yani onların keyfine göre kanun çıkarılamaz.

İmza: Mehdiyet ve Hilâfet Makamı.

 

Not 1: 9 ve 12 yaşından itibaren yapılacak çocuk evliliklerine karşı çıkanlar, zina'nın serbest olmasına da karşı çıkmalıdırlar. Bu karşı çıkış olmazsa, çocuk evliliklerine karşı çıkmanın da bir anlamı kalmaz. Diyelim ki 9/12 yaşından itibaren 18 yaşına kadar yapılacak genç ve çocuk evlilikleri yasaklandı, ama zina serbest bırakıldı. Bu durumda genç ve çocuklar zina yapabilecek ama evlenemeyecek demektir! Böyle bir şey kabul edilemez! 9/12 yaşından itibaren evlilik yasak olacaksa, zina da yasaklanmalı ki, genç ve çocuklar korunabilsin. Bir anne baba, çocuklarının zinaya düşmemesi için onların küçük yaşta evlenmelerini isteyebilir. Ailenin kanatları altında böyle bir evliliğin sürdürülmesi de mümkündür. O halde zina'ya yasak koymayacak olanların, 9/12'den itibaren yapılacak evliliklere de yasak koyma hakkı olmaz.

Not 2: 9/12 yaşından itibaren 18 yaşına kadar yapılacak çocuk evliliklerinin yasaklanmasını isteyenler, zina ve eşcinselliğin de yasaklanmasını kabul etmelidir. Zina ve eşcinselliğin yasaklanmasını kabul etmeyenler, 9/12 yaşından itibaren yapılacak çocuk evliliklerinin yasaklanmasını isteyemezler. Doğru olan ise; hem çocuk evliliklerinin, hem de zina ve eşcinselliğin yasaklanmasıdır.

Not 3: 6 yaşındaki kız çocuğunu hoca nikâhıyla aldığı ve evlendiği iddia edilen genç adam eğer bu evliliği kız çocuğunun ebeveyninin rızâsıyla yaptıysa, bu genç adam "tecavüz'le cezâlandırılamaz. Çünkü kız çocuğunun anne veya babasının onayı vardır. Eğer anne baba onayı olmadan kız çocuğuna el koyduysa, bu takdirde o adama tecavüz cezâsı verilebilir. Haksız evlilik yaptığı iddia edilen o genç adama "zina" cezâsı da verilemez. Çünkü Türkiye kanunlarında zina serbesttir. Dolayısıyla o dâvânın düşmesi gerekiyor. Ancak 17 yaşının dolmasından önce yapılan evliliklere kanunî bir cezâ varsa, bu takdirde o dâvâ düşürülmez. Bir de, kız çocuklarının cinsel istismarını yasaklayan ve cezâ getiren bir yasa varsa, bu takdirde de kızının istismarına onay veren anne veya babaya cezâ verilebilir. Ancak anne baba da: "Biz çocuğumuzun cinsel istismara uğraması için değil, onu başka bir maksatla evlendirdik" diyebilir.

Not 4: 9/12 yaşından itibaren yapılacak evliliklerle ilgili dinî bir yasak bulunmadığından, bu yaşlardan itibaren çocuklarını evlendirmek, ebeveynin hakkıdır. Ancak devlet ile millet arasında yapılacak bir sözleşmeden sonra yaradışsal evlenme yaşı daha ileri yaşa alınabilir.   

Not 5: Evlenme yaşıyla ilgili bizim teklifimiz şudur: Gençler ve aileler sabırlı olsunlar ve çocuklarının 17  yaşını doldurmasını beklesinler ve 18 yaşından itibaren yapılacak evliliğe rızâ göstersinler. Devlet de, 18 yaşının başlamasından önce yapılacak evliliklere para cezâsı getirsin. Ama eğer devlet zinaya yasak getirmeyecekse, 9/12'den itibaren yapılacak genç ve çocuk evliliklerine onun karışma hakkı kalmaz. Eğer bu hakkı yerine getirebilecekse ancak bu takdirde genç ve çocuk evliliklerine bir sınır getirme hakkına sahip olabilir.

Not 6: Türkiye kanunlarında zinaya ve eşcinselliğe getirilecek yasağa, Avrupa Birliği'nin ve Amerika Birleşik Devletleri'nin karışma hakkı yoktur. Çünkü Türkiye, Avrupa Birliği'nde bulunmuyor ve ABD'nin de bir vilayeti değildir. Ayrıca Türkiyeli çoğunluğun dini olan İslâmiyet'le Hıristiyanlık eşit dinler değildir. Dolayısıyla hıristiyanlığa uygun kanunlar, dini İslâmiyet olan Türkiyelilere dayatılamaz.

Not 7: Avrupa kiliselerinde rahiplerin çocuklara karşı cinsel saldırısı, zina ve eşcinselliği durdurulamadığından, Vatikan bu suçların kefareti olarak devletin zina ve eşcinselliği meşrulaştırmasına ses çıkaramamaktadır. Fakat Vatikan bu sessizliğiyle, yani zina ve eşcinselliğin mesrulaşmasını kabul etmekle Tanrı'nın hakkını çiğnemektedir. Tanrı'nın hakkını çiğnedikten ve çiğnettikten sonra o dinin ne anlamı kalır? Vatikan hıristiyanlığı kendi elleriyle katletmektedir! Din katliamcılarının ötedünyadaki cezâsı, ebedî idamdır!

Not 8: Sorulabilir: "İslâmiyet kız çocuklarının zarara uğramasını ister mi?"

İslâmiyet, kız çocuklarının zarara uğramasını istemez ve istememiştir. Bunu da; kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesini yasaklayarak, yetimin malının yenilmesini engelleyerek ve insana kaldıramayacağı yükün yüklenmesine izin vermeyerek göstermiştir. Çocuklar için evlilik, onların kaldıramayacağı bir yüktür. Bu yükün onların sırtına yüklenmemesi gerekir. İslâmiyet ayrıca, azgınlığı yasaklayarak cinsel istismarı da önlemiştir.

İmza: Mehdiyet ve Hilâfet Makamı.

 

Allah'tan başka tanrı yoktur. Mehdi ve Mesih Allah'ın kulu ve elçisidir.

 

Zaman: Yeni Çağ'ın yirmiikisi, Aralık ortası.

Mekan: Avrupa.

Makam: Hakka davet ve uyarı.

Boyut: Muranizm.

 

Yayınlayan: Avrupa Muranistleri.

(Muranist: Modern Kur'anlı.)

                       *      *      *

 

Keine Kommentare: