Mittwoch, 21. Dezember 2022

HAZRET-İ MUHAMMED ÇOCUK YAŞINDAKİ BİR KIZLA EVLİLİK YAPTI MI?

HAZRET-İ MUHAMMED ÇOCUK YAŞINDAKİ BİR KIZLA EVLİLİK YAPTI MI?

 

geçmişi ve gizlileri en iyi bilen ALLAHın adıyla

 

Cevap: Geçmişte yazılan bazı kitaplarda peygamberimiz Hazret-i Muhammed'in Hazret-i Aişe'yi çocuk yaşındayken nikâhladığı yazıyorken, yeni yapılan hesaplamalarda da o evliliğin Hazret-i Aişe çocuk yaşındayken değil, gençlik çağındayken yapıldığı ortaya çıkıyor. Yani bu konuda kesin bir bilgiye sahip değiliz. Hazret-i Peygamber'e hakarette bulunan İslâm düşmanları da kesin bilgiye sahip değildirler ve olamazlar. Kesin bilgi yoksa, hakaret de olmamalı. Elinde kesin delil olmadığı halde hakarette bulunanlar suç işlemiş olurlar. Yaklaşık 2 milyar insanın Peygamberi olan Hz. Muhammed'e hakaret edenler, 2 milyar kere hakaret cezâsına çarptırılmak zorunda kalır. Bu cezânın altından ise hiç bir kimse kalkamaz! Herkes haddini bilmelidir!

Hem diyelim ki Hz. Peygamber çocuk yaşında bir kızı nikâhladı. Eğer bu nikâhlamada bir kötülük olsaydı, herşeyden haberi olan yüce Allah buna izin vermezdi. İzin verdiğine göre bunda bir kötülük yoktur ve olmamıştır. Hem Hz. Peygamber bir nikâh yapmıştır, nikâhladığı kızı annesinin babasının elinden zorbalıkla almamıştır. Yani bu işte bir rızâ vardır, tecavüz ve zina yoktur. Hem Allah izin verdiyse, hiçbir mesele yoktur!

Yüce Allah, Hz. Peygamber'in amca, dayı, hala ve teyzelerinin kızlarını da ona helâl etmiştir. İstediğine istediği izni vermekte özgür olan ve engellenemeyen kusursuz Allah, ilk insan Hz. Âdem'in çocukları arasında da onların çoğalması için evliliği meşru kılmıştır. İnsanlık çoğaldıktan sonra da bu meşruiyet kaldırılmıştır.

Dolayısıyla yüce Allah'ın karşı çıkmadığı bir evliliğe kimsenin dil uzatmaya hakkı yoktur.

Hem 14 asır öncesiyle şimdiki zaman eşit değildir. Şartlarımız çok farklıdır. Biz geçmiş zamandaki evlilikleri örnek alamayız. Çünkü o zamanda yaşamıyoruz. Eğer Hz. Muhammed bu zamanda ve Türkiye'de yaşıyor olsaydı ve çocuk yaşta bir kızı almak isteseydi, Türkiye yasaları onu engellerdi. Hz. Peygamber devrinde de Türkiye veya Avrupa yasaları yoktu. Ama sormamız lâzım: Zina ve eşcinselliğe izin veren Türkiye ve Avrupa yasaları çok mu iyi? Zina ve eşcinselliğe izin veren bu yasalar çocukları mağdur etmiyor mu?

Herkes kötülüğü kendinde aramalı ve ondan kurtulmaya çalışmalıdır!

Geçmişte olanlara dair ellerinde kesin kanıt olanlar bu kanıtlarını ortaya sermeli, eğer kanıtları yoksa iftira ve hakaretten uzak durmalıdır. Uzak durmayanlar cezâya çarpılmaktan kurtulamaz!

Avrupa kiliselerinde çocuklar rahiplerin tecavüzüne uğramıyor mu? Kiliseler ve Vatikan niçin kapatılmıyor? Eğer çocukların tecavüze uğraması umurunuzdaysa hadi kiliseleri ve Vatikan'ı kapatın da görelim sizi!

İmza: Mehdiyet ve Hilâfet Makamı.

 

Not 1: İslâm düşmanlarının elinde, Hz. Muhammed'in 9 yaşındaki bir kız çocuğuyla evlendiğinin delili olsa ne olur? Bu delil onlara hakaret hakkı kazandırmaz. Çünkü bu evlilik, kızın anne babasının rızâsıyla ve Allah'ın izniyle olmuştur. Hem kızların cinsellik çağı da 9 yaşında başlamaktadır. Bize kötü görünen çocuk evlilikleri, 14 asır öncesindeki insanlara kötü görünmemiş. Eğer siz o çağda yasamış olsaydınız, bu olay size de kötü görünmeyecekti! Bu zamanın şartları içinden o zamanın olaylarına bakmanın ve "niçin bizim gibi olmamışlar" demenin yanlışlığını görmelisiniz!

Hem Hz. Muhammed bu çağda yaşasaydı bir çocukla evlenmeyi kabul etmezdi. Dolayısıyla bu zamandan onun zamanına bakarak onu kınama, karalama, kötüleme hakkımız yoktur.

Not 2: Bir evlilik sadece şehvet arzusuyla yapılmaz. Çünkü insan sadece cinsellikten ibaret bir varlık değildir. İnsanın bir de kalbi vardır. Kâlpten de sevgi, aşk ve şefkât doğar. Yani bir evlilik aşk ve sevgi için de olabilir. Arkadaşlık için de olabilir. Sadece şehvet için olmak zorunda değildir. O halde evliliklere yalnızca şehvet gözüyle bakmaktan vazgeçelim.

Not 3: Eğer Hz. Muhammed ona iftirada bulunan ateist ve Kemalistlerin düşündüğü gibi eğri ve ahlâksız bir adam olsaydı, ona hiç kimse kız vermezdi. Halbuki Hz. Ebubekir, kızını ona havada uçarak ve sevinçle vermiştir. Bu gönül râzılığı nereden geliyor acaba?

Not 4: Geçmişte olan olmuştur. Biz onları değiştiremeyiz ve değiştirmek zorunda da değiliz. Biz gelmişe bakmalıyız. Kötü bir durum varsa, onu düzeltmeye çalışmalıyız.

Not 5: Zina ve eşcinselliğe yasak getirilmezse, bundan en çok çocuklar zarar görür. Bu zarar önlenmelidir.

Not 6: Hz. Muhammed'in çocuk yaşta bir kızı nikâhlamasını çok görenler 14 asır öncesinde ne arıyorlar? Eğer gerçekten çocuk haklarınışünüyorlarsa, gitsinler Avrupa'ya ve kiliselerde rahipler tarafından iğfal edilmekte olan çocukları kurtarsınlar. Göz önünde cereyan etmekte olan kötülükleri neden görmüyolar? Yoksa iğfali nikâhtan üstün mü görüyorlar? Bu üstün görme yüzünden mi zina ve eşcinselliğin yasaklanmasına karşı çıkıyorlar? Yoksa kızları İslâm düşmanları ve Kemalistler mi yaratmıştır da Hz. Muhammed'in onlardan izin almasını mı bekliyorlar?

Hz. Muhammed iznini ancak Allah'tan alır ve O'ndan almıştır. Çünkü dinsizler, ateistler ve Kemalistler çocukların yaratıcısı değildir!

Not 7: "Ben çocuk yaştaki bir kızı nikâhlamış olan bir Peygamber'in dinine girmem" diyen ateistler ve Kemalistler iyi düşünsün: Sizin ömrünüz ebedî değildir. Bir müddet sonra bu dünyayı terkedeceksiniz. Ama ölmekle kurtulmuş olmayacaksınız. Tekrar diriltileceksiniz. Doğumunuza karşı koyamadığınız gibi, tekrar diriltilmeye de karşı koyamayacaksınız ve sizi dünyada yaşatmış olan yüce Yaratıcı'ya hesap vereceksiniz. Bu hesapta; O'na inanmayı niçin kabul etmediğiniz ve O'nun istediği gibi yaşamayı neden reddettiğiniz sorulacak. Sizi haklı çıkaracak bir cevabınız yoksa, ebedî bir cezâya çarpılacaksınız. Bu cezâya hazır olanlar kendi keyflerince yaşamaya devam edebilirler. Ama "biz cezâ değil, ebedî bir cennet istiyoruz" diyenler, Hz. Muhammed'in getirdiği ışığı kabul etmek zorundadır. Bu ışığı kabul etmeyenler, ebedî bir karanlığa mahkûm olacaklardır. Seçim sizde!

Not 8: Ey İnsanlar! Dünya ve Evrenin ve içindekilerinin tek sahibi yüce Allah; "evrenin sahibi kim? Niçin ve nasıl yaşamalıyım?" suallerinin cevabı olarak gerekli mesajını Kur'an olarak size göndermiştir. Bu mesajı iyi okuyarak seçiminizi güzel yapınız. Güzel seçim yapanlar güzellik bulur. Eğri seçim yapanlar, cehenneme atılır. Kendinizi cehennemden koruyunuz ve kurtarınız.

"Kendimizi cehennemden nasıl kurtarabiliriz?" derseniz, kurtuluş yolu şudur: Haklıca, adâletlice, namusluca, ibadetlice, ahlâklıca ve iyiliklice yaşamayı kabul etmek ve uygulamaktır. Bu uygulamanın üstünde de bu evrenin tek sahibi Allah'a, meleklerine, elçilerine, kitaplarına ve ötedünyasına inanmak vardır. Eğer inanmak isterseniz, Risale-i Nur okuyarak veya derslerine katılarak kısa zamanda inanç ilmini kazanabilirsiniz.

Kendi keyfinizce yaşamak hakkınız yoktur. Çünkü bu evreni ve içindekileri siz yaratmadınız, onları siz yaşatmıyorsunuz. Evreni ve içindekileri kim yarattıysa, onları kim yaşatıyorsa, O'nun yasası geçerlidir. Çünkü siz O'nun evreninde ve dünyasında yaşamaktasınız. Yoksa O sizin kurduğunuz bir evrende yaşamamaktadır. Bu sebeple hüküm O'nundur.

Eğer ölümü öldürebilirseniz, kıyameti durdurabilirseniz, tekrar diriltilişi engelleyebilirseniz ve kendiniz için ayrı bir evren inşa edebilirseniz, bu takdirde Allah'ın hükmünden kurtulursunuz. Eğer gerekli olanı yapamıyorsanız ve yapamayacaksanız, bu halde de Allah'ın hükmüne boyun eğmek boynunuzun borcudur. Bu borcu ödemekle de insan, "gerçek insan" olur. Bu borcu ödemekten kaçanlar  ise, insanlıktan çıkarlar; maden, bitki, hayvan ve şeytan seviyesinde bir geçersiz varlık olurlar. Geçerliği olmayanları da ateşe atmaktan başka çare yoktur.

Sizler, geçersiz olmayı değil, geçerli olmayı seçmelisiniz. Kalpli ve akıllı olanlar bu seçimde eğriliğe sapmazlar.

Ey İnsanlar! Hz. Muhammed'in yaptığı evliliklerin hesabı sizden sorulmayacaktır. Ama yaptığınız kötülüklerin hesabı sizden mutlaka sorulacaktır. En büyük kötülük, evrenin sahibi Allah'a inanmamak ve O'nun istediği gibi yaşamamaktır. Bu kötülükten kurtulmak ise en birinci ve en büyük görevinizdir.

Not 9: Bu bildiri, Hz. Muhammed'e iftirada bulunan o Akademisyen'e iletilmelidir.

Not 10: Hz. Aişe'nin evlilik yaşıyla ilgili bir hesaplamaya alttaki linkten ulaşabilirsiniz.

https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdullah-yildiz/hz-aise-annemizin-evlilik-yasi-40889.html

İmza: Mehdiyet ve Hilâfet Makamı.

 

Allah'tan başka tanrı yoktur. Mehdi ve Mesih Allah'ın kulu ve elçisidir.

 

Zaman: Yeni Çağ'ın yirmiikisi, Aralık ortası.

Mekan: Avrupa.

Makam: Hakka davet ve uyarı.

Boyut: Muranizm.

 

Yayınlayan: Avrupa Muranistleri.

(Muranist: Modern Kur'anlı.)

                       *      *      *

 

 

Keine Kommentare: