Dienstag, 1. März 2022

RUSYA YÖNETİMİNE UYARI! UKRAYNA'YI İŞGALE KALKIŞMA!

RUSYA YÖNETİMİNE UYARI! UKRAYNA'YI İŞGALE KALKIŞMA!

 

devletlere adâletli olmalarını emreden tek Tanrı'nın adıyla

 

(Bu bildiriyi Rusya'nın işgal girişimini başlattığı günün gecesinde yayınladık. Yeni notlar ekleyerek yeniden yayınlıyoruz.)

Sayın Rusya Lideri Vladimir Putin,

Devletleri ayakta tutan üç sütun vardır. Bunlar da: Hak, Adâlet ve İnsancıl olmadır. Bu sütunlar olmazsa veya eksik kalırsa, o devlet ayakta duramaz ve kalamaz. Dolayısıyla bu üç sütun önünde boynunuzu eğmek zorundasınız; eğer devletinizin yaşamaya devam etmesini ve liderliğinizi kaybetmemek isterseniz. Eğer gücünüze güvenip bu sütunları yıkarsanız, siz de ve devletiniz de yıkılışa maruz kalır.

Şu anda gücünüze güvenip Ukrayna'ya saldırmaktasınız ve belki bu ülkeyi işgal etmek istiyorsunuz. Fakat bu saldırı ve işgale hakkınız yoktur. Evet, kendi ülkenizin güvenliğini sağlamak hakkınızdır. Bu hak için de Ukrayna yönetiminden onun NATO'ya girmeyeceğine dair teminat istemeniz gerekir. Bu teminatı istediniz mi? Bu istek reddedildiği için mi saldırıya geçtiniz? Eğer bu teminat verildiyse ve verilmek isteniyorsa, Ukrayna'ya saldırı hakkınız kalmaz.

Ukrayna yönetimi de gerekli teminatı vermek zorundadır. Çünkü Ukrayna, Kuzey Amerika bölgesinde olan bir ülke değildir. Ukrayna yönetimi hangi bölgede bulunduğunu iyi bellemelidir. Rusya'nın güvenliğini tehdit edecek yaklaşımlardan uzak durmalıdır.

Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği de, Rusya'nın güvenliğini sarsacak girişimlerden uzaklaşmalıdır. Her ülke kendi çevresinin güvenliğini sağlamakla ilgilenmelidir. Başka ülkelerin bölge ve sınırlarına tecavüz etmemelidir. Bu tecavüzler artık son bulmalıdır.

Rusya'nın Meksika'ya nükleer füzeler yerleştirmesi, ABD'nin hoşuna gider mi? Madem gitmez, o halde o da Rusya'nın çevresini kuşatmaktan uzaklaşmalıdır. Bu sebeple ABD'nin Ukrayna'yı NATO'ya alma hakkı yoktur. Bu haksızlık derhal durdurulmalı ve Rusya'ya gerekli teminat verilmelidir. Bu teminat verilmezse ve Rusya'yı kuşatma eylemi son bulmazsa, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme isteğine haklılık kazandırılmış olur. Bu durumda Rusya da gereğini yapar.

ABD bu işgali istemiyorsa -ki istememek zorundadır-, bu halde Rusya'ya verilen sözler yerine getirilmelidir.

Rusya da, Ukrayna yönetimi tarafından gerekli teminat verildiği takdirde saldırı ve işgalini durdurmalı ve geri çekilmelidir. Eğer geri çekilmezse, bu durumda Ukrayna yönetimi NATO'yu yardıma çağırabilir. Böyle bir çağrı ve dâvet geldiği takdirde, NATO da bu çağrı ve dâvete icabet etmek zorundadır. Nasıl iç isyan başladığında Suriye Diktatörü Rusya'yı yardıma çağırdıysa ve Rusya da oraya koşup gittiyse, NATO da Ukrayna'ya koşup gitmek zorundadır. Bu zorunluk yerine getirilmezse, NATO'nun varlığının hiçbir anlamı kalmaz.

Rusya'nın Ukrayna yönetimini değiştirme ve bu değiştirme için de Ukrayna halkı üzerinde diktatörlük kurma hakkı yoktur. Rusya yönetimi, Ukrayna halkının iradesine ve seçim hakkına tecavüzden uzak durmalıdır.

AB ve ABD de, Rusya'yı kuşatma eyleminden uzaklaşmalıdır. Bu uzaklaşma sağlanmazsa, bu takdirde Rusya da, Venezüela ve Meksika'da nükleer füze yerleştirme hakkı kazanır. ABD böyle bir kazanımın olmasını istemezse, Rusya'nın hakkını ödemelidir.

Rusya, Suriye'de stratejik bir mevki kazanabilmek için 400 bin Suriyeli masum sivilin katledilmesini İran'la beraber göze aldı ve bir avuç çıkar için zulüm işledi ve bir diktatörün kötülüğüne hizmet etti. ABD de çıkarlarını kaybetmemek için bu hizmete ses çıkarmadı, zulme ortak oldu. Hesabının sorulması gereken bu zulümler artık sona ermeli, bir daha işlenmemeli, herkes kendi bölgesinde kalmayı bilmeli, daha ileriye gitmemelidir.

1. ve 2. Dünya Savaşlarıyla yeryüzü zaten paylaşıldı. Şimdi bu paylaşımın güvenliğinin sağlanması yapılıyor. Bu sağlamada hak ve adâlete uymak zorunludur. Bu zorunluk yerine getirilmezse, barış yıkılır. Barış yıkılınca huzur kalmaz. Huzursuzluk içinde bir varoluş neye yarar? Huzur içinde yaşamak daha iyi değil mi? Çünkü bu dünyada insanın ömrü çok azdır. Meselâ Sayın Putin'in 3-5 yıllık bir ömrü kalmıştır. Sayın Biden'ın da öyle! Dünya'nın da çok az bir ömrü kalmıştır. Çünkü 100 yıl sonra kıyamet başlayacaktır. İnsanlığın şu anda çok iyi değerlendirmesi gerektiği 40 yılı vardır. 2060'tan itibaren kıyametin ayak sesleri duyulmaya başlayacaktır. Bütün devletler önümüzdeki 40 yılı huzurla doldurmak için çalışmalı ve bu yılları "altın yıllar" yapmayı bilmelidir. Artık kan dökmenin ve insanlığa acı yaşatmanın devrine hep birlikte son vermeliyiz. Bunun için de adâlete boyun eğip, sorunlarımızı onunla çözmeliyiz. En iyi çözüm aracı, adâlettir. Adâleti çiğnemek ise, insanlığa düşmanlıktır. İnsanın göreviyse, insanlığa dostluk etmektir. Bütün insanlık bu dostluğa muhtaçtır. Artık düşmanlıklar son bulsun. Hep birlikte "yaşasın insanlık" diyelim! Ve bunun için çalışalım. Bu çalışma için de, yeni Küresel Dünya Düzeni'nin temeline Hak, Adâlet ve İnsancıllık sütunlarını yerleştirelim. Adâleti daima çıkarlarımızın üstünde tutalım. Çünkü çıkarlarımızın adâletin üzerine çıkma hakkı yoktur. Bu hakkı koruyalım, insanlaşmayı kazanalım.

İmza: Mehdiyet ve Hilâfet Makamı.

 

Not 1: Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ndeki adâletsiz oylama, yani bir devletin ret oyuyla çoğunluğun oyunun geçersiz sayılması sistemi sebebiyle bu teşkilâtın devletler arası sorunları çözme kabiliyeti kalmamıştır. Bu sebeple devletler arası sorunların çözümü, sırtını Hak ve Adâlete dayayan Mehdiyet ve Hilâfet Makamı'na kalmıştır. BMGK, adâletli bir oylama sistemine geçinceye kadar devletler arası çözülemeyen sorunlar Mehdiyet ve Hilâfet Makamı tarafından çözülecektir. Buna itirazı olan bir devlet var mı?

Not 2: ABD yönetimi, kendi çıkarları için Ukrayna'yı Rusya'ya kurban etme arzusundan vazgeçmeli, onu korumalıdır. ABD için iki seçenek vardır. Eğer Rusya'ya karşı savaşmak istiyorsa, Ukrayna'ya destek vermeli ve halkını korumalıdır. Eğer barış istiyorsa, Rusya'nın etrafını çevrelemekten vazgeçmeli ve kuşatmasını kaldırmalıdır.

Not 3: NATO'ya uyarı! NATO, Rusya'nın dibindeki ülkeleri bünyesine almaktan vazgeçmeli, aldıklarını da üyelikten çıkarmalıdır. Komünizm tehlikesi geçtiği için NATO'ya da gerek kalmamıştır. ABD kendini Rusya ve Çin'e karşı koruyabilir. Rusya ile Çin'in birleşmesine karşı ABD, yanına Kanada, Japonya ve Avustralya'yı alabilir. Avrupalılar da kendilerine ayrı bir askerî pakt kurabilir.

NATO Rusya'nın dibindeki ülkeleri üyeliğe almaktan vazgeçerse, Rusya da bu ülkeleri işgal etmeyeceğine dair garanti vermelidir. Bu garanti verilmezse, o ülkeler NATO'ya üye yapılabilir.

Not 4: Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etme hakkı yoktur. Böyle bir hakkın olabilmesi için Ukrayna'nın Rusya'ya saldırmış olması gerekir. Rusya derhal geri çekilmelidir.

Not 5: Rusya lideri son olarak dünyayı nükleer silahların düğmesine basmakla tehdit etmiş. Bu çok tehlikeli tehdit bumerang gibi Rusya'yı da vurur. Yani Fransa, İngiltere ve ABD de nükleerin düğmesine dokunmak zorunda kalırlar ve Rusya da yıkılır. Bu yıkımı önlemek için, Putin, aklını hak ve hukuk ile, öfkesini de adâlet ile frenlemesi gerekiyor. Bu frenlemeyi yapmadığı takdirde Putin'i durduracak olan tek güç, Rusya halklarıdır. Rusya halkları, haksız bir saldırı içinde olan Putin'i durdurmak zorundadır. Putin durmayı kabul etmezse, Rusya halkları gerekli zorunluğu yerine getirmelidir. Aksi halde Rusya ve halkları da çok büyük zararlara uğrayacaktır. Rusyalılar! Size güveniyoruz! Putin'i durdurun! ABD gibi kötülüğe seyirci kalmayın! Ve Putin'i durdurarak, ABD'nin Rusya'yı batırmak için kurduğu tuzağı bozun!

(Bu bildiri Rusya halklarına, basınına ve aydınlarına iletilmelidir.)

Not 6: Acilen bir "Devletler Arası Hukuk Mahkemesi" kurulmalıdır. Bu mahkemede devletlerin birbirleriyle olan sorunları çözülmelidir.

Not 7: Uluslararası yeni bir sözleşme yapılmalı ve imzalanmalıdır. Bu sözleşmede:

çük de olsa her ülkenin bağımsız olma hakkı olduğu,

İsteyen ülkenin istediği ülkeyle birleşebileceği, ama bu birleşmenin başka ülkeleri yutma veya onlara saldırma için olamayacağı,

Hiçbir ülkenin hiçbir ülkeye saldırı hakkı olmadığı,

Demokratik çoğunluğun seçtiği bir iktidarı başka ülkelerin zorbalıkla değiştirme hakkı olmadığı, ve diğer maddeler.

Yapılacak sözleşme, bütün milletlerin kendini güvende hissedebileceği bir sözleşme olmalı.

ABD'nin Venezüela'da ve Rusya'nın Ukrayna'da çoğunluğun kabul ettiği iktidarı zorbalıkla değiştirme girişimleri kesinlikle son bulmalı. Eğer çoğunluk kabul etmediği halde ordu ve cunta veya seçkin ve zengin bir azınlık veya dinî ve laikî bir azınlık iktidarı zorbalıkla ellerinde tutuyorlarsa ve halk çoğunluğu buna râzı değilse ve yardım isterlerse, bu takdirde o halk çoğunluğuna yardım edilebilir. Aksi halde çoğunluğun istediği iktidar aleyhine bir darbe yapılamaz. 

Not 8: Bütün devletler şunu iyi bilmelidir: Artık dünyaya egemen olmak, imparatorluklar peşinde koşmak devri bitmiştir. Şimdi eldekini koruma ve barış içinde yaşama devrindeyiz. Çünkü kıyamet çok çok yakındır. Elimizde çok az bir zaman kalmıştır. Bu son zamanı da en iyi bir şekilde değerlendirmek zorundayız. İnsanlığın son devri savaşlarla kirletilmemeli, barışla tertemiz tutulmalıdır. Tertemiz tutulmalıdır ki, huzur içinde yaşayabilelim. O halde "insanlığın son devri"ni koruyalım. Bunun için de adâlete boyun eğelim. Bütün insanlık adâlete boyun eğerse, savaşa gerek kalmaz. Adâlet: Haklıya hakkını vermektir. Haklıya hakkını verelim. Kimsenin hakkını çiğnemeyelim ve  çiğnetmeyelim.

Adâletin ön yüzü, haklıya hakkını vermek; arka yüzü de, suçluyu cezalandırmaktır, bilelim.

İmza: Mehdiyet ve Hilâfet Makamı.

 

Tanrı tektir. İsa, Musa ve Muhammed tek Tanrı'nın kulu ve elçisidir.

 

Zaman: Yeni Çağ'ın yirmiikisi, Şubat'ın üçüncü haftası.

Mekan: Avrupa.

Makam: Hakka davet ve uyarı.

Boyut: Muranizm.

 

Yayınlayan: Avrupa Muranistleri.

* * *

 

Keine Kommentare: